top of page
Ferterra_september2020_00026.jpg

GEEF CACHET AAN JE WONING

Boechout

Ferterra_september2020_00004.jpg
Ferterra_september2020_00008.jpg

Grillige beton 

Organische vormgeving komt hier het meest tot zijn recht. Bij de verharding kozen we voor de combinatie van wit gepolierde beton met kleiklinkers. Een recht product volgt hier een glooiend ontwerp. De stroken gras tussen de wielbasis van de auto’s zijn functioneel. Een extra troef? De groene uitsparingen en klinkers met waterdoorlatende voegen zorgen voor een groene en waterminnende oplossing. De verhardingen blijven minimaal zodat je je auto kan parkeren zonder op het gras te rijden.

Kwalitatief straatbeeld en klimaatvriendelijk alternatief 

Om een interessanter en vooral groener verkavelingsbeeld te bekomen, creëren we groen rond de woning. We wikkelen een groen jasje rond de koude gevelssteen van het huis, zodat die minder prominent naar voor komt en beplanting de aandacht opeist. Maar het heeft ook een klimaatvriendelijk voordeel. Tijdens de zomermaanden neemt de gevel minder warmte op en houdt het het hitte-eilandeffect tegen.

Creatief gebruik van de ruimte 

Door de beperkte ruimte van de tuin en de vraag van de klant om voldoende speelruimte voor hun kinderen te vrijwaren, sprongen we creatief (en ook praktisch) om met de ruimte om zowel mens, dier en plant te plezieren. 

 

We laten veel ruimte voor gras om te spelen, maar wisselen af met kleur. Zoals de kleurrijke seizoensborders. Zij kennen een grote bloeiboog en creëren veel voedsel voor insecten door de rustige en windluwe plekjes. Voor de insectliefhebbers onder ons: de tuin is ook voorzien van een zoetgeurend nectar miniveldje dat kleurrijk zijn plaats opeist. De plantborders worden voorzien van bodembedekkers waar paarse en witte bloeiers afgewisseld worden. We voorzien nabij de keuken verschillende mediterrane kruiden, die je meteen kan verwerken in je gerechten.

Ferterra_september2020_00015.jpg
Ferterra_september2020_00031.jpg
Ferterra_september2020_00016.jpg
Ferterra_september2020_00026.jpg

Microbossen door gelaagdheid in begroeiing 

De beplanting bestaat uit vijf inheemse soorten struiken en bomen: van gras naar een kruidlaag afgewisseld met vaste beplanting, struiken en een kroonlaag van haagbeuk. Opgaand in de tuinstructuur is er voldoende extensief beheer voorzien. Zo worden haagstructuren niet in rechte kubussen geschoren maar volgen ze de willekeurige lijn van de natuur. Tijdens elk seizoen is er voldoende privé, want de haagstructuren zijn een combinatie van wintergroen en bladverliezend. 

Ferterra_september2020_00027 kopie.jpg
bottom of page