top of page

Ons verhaal

Ferterra is het dochterbedrijf van het gerenommeerde studie- en architectenbureau Ars Horti. Als jong, dynamisch team combineren wij onze gedrevenheid, ambitie en creativiteit voor tuin en natuur met de ervaring en doortastende studie van Ars Horti. We ontwerpen vanuit de geest van een plek en geven of versterken haar authenticiteit met een interdisciplinaire aanpak van (landschaps)-architectuur, stedenbouw, klimaat en ecologie. 

 

We werken al sinds 1991 samen met Ars Horti, maar pas in 2020 kwam er een officiële fusie. Waarom? Ars Horti is een studie- en landschapsarchitectenbureau en focust zich vooral op het publieke domein, erfgoed, monumentenzorg en interieur. De particuliere sector kreeg op die manier te weinig ademruimte. Ferterra neemt dit luik over om een grotere uitlaatklep te geven aan de doortastende filosofie en visie van Ars Horti. Samen creëren we een positieve impact op mens, dier, landschap en natuur.

Waarden

Onze waarden zijn de stam van het bedrijf. We tellen intussen bijna 30 jaarringen. Onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven, maar de schors of bast van het bedrijf verandert mee met de evolutie van klimaat, natuur, ecologie, design en cultuur. We kijken steeds vooruit en streven naar beter.

byron-johnson-pj1jt4vBGZY-unsplash.jpg

Rol van expert

Wij creëren tuinen die in lijn liggen met onze visie en stroken met de noden van de klant. Nooit andersom. Jarenlange studies, onderzoek en ervaring maken ons expert. Wij nemen deze rol graag op om onze klanten te adviseren. We denken mee en delen onze creativiteit, inspiratie en kennis met jou.

Totaalpakket

Wij leveren totaalconcepten, van plan tot uitvoering met één aanspreekpunt en directe opvolging, ook na het beëindigen van projecten. Zaken die uit onze comfortzone liggen, laten we over aan een nauwkeurig geselecteerd netwerk van onderaannemers.

Maatwerk

Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit en een uniek design boven een sleutel-op-de-deur-ontwerp. Onze stijl laten we terugkomen in elk ontwerp, rekening houdend met de wensen van de klant. Verder hebben we ons gespecialiseerd in een beperkt aantal materialen, nauw-aansluitend bij het design van jouw tuin en woning.

Vlotte communicatie

Er is 100% transparantie tussen architect, aanlegger en de klant. Onder hetzelfde dak werken, heeft als uniek voordeel dat we heel snel anticiperen op kleine wijzigingen. Zonder inmenging van elkaars expertise rol, horen we de kanttekeningen en euvels van elk project uit eerste hand.

Organische vormgeving

De natuur is heerlijk brutaal, voldoet aan geen enkele lijnvoering. De combinatie van een strakke woning met een glooiend tuinontwerp versterkt de geheimzinnigheid van het huis. Ook organische polybeton kan elke gewenste vorm aannemen.

Respect voor onze planeet

Wij werken elke dag om alternatieve oplossingen te zoeken voor de eco-problematiek die een positieve bijdrage leveren aan de horticultuur. Met respect voor de natuur en haar planten-associaties en met oog voor kunstzinnige tuinesthetiek geven wij een zinvolle beleving aan elke plek. 

Creatieve innovatie

We zoeken constant naar oplossingen en verbeterpunten om tuin, natuur en mens dichter bij elkaar te brengen. Co-existentie is mogelijk. Hiervoor brengen we een vat vol creativiteit aan de dag in combinatie met doortastend onderzoek. We zijn jouw visionair voor kleine en grote tuinen.

Duurzame samenwerkingen

Met klanten. Met leveranciers. Met partners. Met collega’s. Met de natuur. Een duurzaam netwerk is een ecosysteem op zich. We behandelen elkaar met respect en evolueren en leren continu van elkaar.

TOMM_edited.jpg

Visie

We kunnen er niet omheen. De klimaatverandering laat zich voelen. Ook in onze tuin. We willen die klimaatproblematiek verplaatsen van een ver-van-mijn-bed-show naar wat gebeurt er in mijn achtertuin? Door mensen, planten en dieren met elkaar te verbinden binnen de muren van hun eigen vertrouwde omgeving, willen we een groot publiek sensibiliseren over droogtegevoeligheid van tuinen, de impact van weersextremen, de waterschaarste en het stedelijk hitte-eilandeffect. Er zijn verschillende mogelijkheden voor klimaatadaptatie in de tuin.

AHsept2018 (20).jpg
A7304869%20kopie_edited.jpg

ZAAKVOERDER FERTERRA

Tom Bleys

Tom is zaakvoerder en leidinggevende van Ferterra. Hij is projectverantwoordelijke, staat in voor de coördinatie van taken en het team, is het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en woont de vergaderingen bij. Hij zorgt voor nazicht, opvolging en kwaliteitsbewaking...

bottom of page