top of page
AH 9okt2018 (84).jpg

STADSTUIN ALS SHOWROOM

Heylen Ceramics

Heylen Ceramics haalt al generaties lang het beste uit Rupelse klei. Hun opslagplaats ligt in het vroegere ambachtsdorpje, Terhagen. Hun toonzaal en tevens hoofdzetel ligt in Antwerpen. Om klanten mee te voeren in het verhaal van deze eeuwenoude ambacht toverde ze een kantoorruimte om tot een belevingsruimte. 

 

Van vergeten hoekje naar wereldse tuin  

Aan het kantoor is een kleine ‘grijze’ buitenruimte van amper 100 vierkante meter, boven een ondergrondse garage, hoog ommuurd en omgeven door appartementsgebouwen. Hun vraag aan ons: maak van deze ruimte een unieke eyecatcher die aansluit bij de uitstraling van het bedrijf. 

 

Op anderhalve week transformeerden we dit vergeten hoekje in een jungle-achtige stadstuin. Werken met de regels van de zwaartekracht en een afwezige zonnegod dwongen ons om slimme keuzes te maken. Lichte materialen, schaduwbeplanting en een 100% waterdoorlatende tuin waren de sleutels tot succes. 

_U8A7671.jpg
Ferterra_september2020_00054.jpg

Binnen wordt buiten 

Zelf had de klant één vereiste: integreer het materiaal van de showroom in het ontwerp van de tuin. We bekleden één van de gevels met kleiklinkers, de twee andere zijwanden met warm wit. We trokken het materiaal van de showroom door naar de tuin en een grote glaspartij zorgde ervoor dat de binnen- en buitenruimte moeiteloos in elkaar overlopen. De afwezigheid van architecturale grenzen creëert een ontspannend gevoel van vrijheid en eenheid. 

Spiegel voor speelse weelde 

Door een meterslange spiegel lijkt de ruimte twee keer zo groen en zo groot. Speelse weelde siert de tuin. Het is de perfecte ruimte om de producten van de showroom bij goed weer in openlucht te demonstreren.

Ferterra_september2020_00049.jpg
Ferterra_september2020_00055.jpg
bottom of page