top of page
kantoren Tomorrowland (28).jpg

Het hart achter onze harde materialen: betonEen ode aan beton: alle voordelen op een rij

Beton in de tuin? Het is een lokaal en natuurlijk product met veel voordelen. Meer nog: beton is geschikt om elke buitenruimte mooier, strakker, comfortabeler … te maken.


1. Creatief product

Beton is extreem veelzijdig en zit altijd als gegoten. Met dit materiaal creëer je zowel standaard als unieke bouwconcepten. De vormloosheid geeft Ferterra de vrijheid om te spelen met gebogen lijnen en organische vormgeving. Het is naadloos, ijzersterk, fluweelzacht én de verbindende factor tussen tuin, terras en oprit. Perfect voor een architecturaal geheel.


2. Vijftig tinten grijs

Organische polybeton komt in alle vormen én… kleuren. Wij werken met de naturel kleuren van beton. Je kan kiezen uit naturelle (grijs), wit (lichtgrijs) of tot 3% gepigmenteerd (donkergrijs). Kies de tint die bij jouw woning past.


3. Onderhoudsvriendelijk

Beton wordt afhankelijk van een schaduw of lichtrijke plek best één keer per jaar gekuist met een ontmosser. Zodat algen zich niet vast kunnen zetten. Deze zorgen voor enorme gladheid door hun slijmerige structuur. Voor de rest is het onderhoud van beton is eenvoudig: gewoon keren met een borstel of afspoelen met water en het ziet er weer piekfijn uit. Maar laat gerust de natuur haar gang gaan. Dan wint het beton alleen maar aan charme.


4. Het meest bestudeerde product in de bouwsector

Beton is letterlijk zo oud als de straat. Zelfs de Romeinen gebruikten het om er aquaducten en bruggen mee te bouwen. Vandaag komt het ook terug in alledaagse producten en interieurs, denk maar aan wastafels, lampen, tafelbladen en kapstokken. Door haar grote inzetbaarheid en veelvuldig gebruik blijven universiteiten dit materiaal bestuderen en verbeteren.


5. Duurzaam en circulair product

Wanneer we het hebben over circulariteit dan verdient beton de hoofdprijs. Beton krijgt bijna altijd een herbestemming door recyclage en de fabricage van nieuwe producten zoals bv. betonklinkers- of tegels of als puin voor de fundering van de weg. Dat maakt het een zeer duurzaam product.


Voor beton moet je geen lange afstanden afleggen. Er is altijd een betoncentrale in de buurt. Dat bespaart heel wat kilometers en garandeert een snelle levertijd. Door de focus te leggen op beton, bouw je ook materiaalarmer.


Ferterra is expert in aanleg

Beton is een product dat door temperatuursverschillen kan uitzetten en krimpen. Daarom worden er altijd uitzetvoegen voorzien. Zo heeft het de vrijheid om te krimpen en uit te zetten en voorkomt het scheuren. Hier houden wij veel rekening mee. Beton gieten en polieren duurt één dag. De dag nadien mag je er al over wandelen en 28 dagen later mag er een auto overrijden. Wij werken met vaste onderaannemers en leveranciers. De bekisting doen we zelf en ook de vormgeving hebben we volledig in de hand.


Wij kiezen voor beton omdat duurzame verharding steeds belangrijker wordt bij het creëren van klimaatadaptieve tuinen.Ben je fan? Deel ons werk

75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page